Drukke pinkstermaandag op LageveldDrukke pinkstermaandag op Het Lageveld (Foto: News United / Kevin Sand)
Van de redactie | 01-06-2020
WIERDEN - Op het Lageveld in Wierden is het Tweede Pinksterdag gezellig druk.

Veel mensen willen er Tweede Pinksterdag met het mooie weer tussenuit en in de omgeving van Wierden is een uitstapje naar het recreatiegebied Het Lageveld een mooie optie.

Dit weekend zijn beveiligers en BOA's op het park om toezicht te houden op het naleven van de coronamaatregelen. Indien nodig worden bezoekers hier op geattendeerd. Ook komt de politie regelmatig langs om een kijkje te nemen.

Met toestemming van de veiligheidsregio Twente mag Het Lageveld een toilet geopend hebben voor de gasten om te voorkomen dat ze hun behoefte in de omliggende bosjes doen. Ook bij de toiletten wordt erop toegezien dat men niet met twee personen tegelijk naar het toilet gaat zodat de 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden.

Voor het beheersbaar houden van de drukte heeft Het Lageveld maximaal vijftig procent van de parkeercapaciteit geopend. Dit wil zeggen dat er ongeveer 3300 bezoekers of te wel 450 auto's worden toegelaten op het terrein. Is de maximale capaciteit bereikt dan gaan de slagbomen dicht. Middels een verkeerslicht kan men zien of er nog plek is op het park of niet, verkeerslicht op groen, dan is er nog voldoende ruimte, oranje, dan is 75 procent bezet en rood dan is de parkeerplaats gesloten, dan is ze vol. Dit verkeerslicht staat ook op de website en Facebook.
Volg ons