Documentaires over Schoolmuseum en Natura Docet op Museum TVSchoolmuseum Ootmarsum is te zien in een documentaire op Museum TV. (Foto: Museum TV)
Van de redactie | 26-09-2020
TWENTE – Schoolmuseum Ootmarsum en Natura Docet Wonderryck Twente zijn uitgekozen voor een documentairereeks van stichting Ons Museum.

De stichting heeft tien documentaires gemaakt over musea in Overijssel, waaronder over de Ootmarsumse en Denekampse musea. De films over de Overijsselse musea zijn intussen door het hele land te zien in het digitale filmarchief.

“Deze online alternatieven voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar hebben geleden onder coronasluitingen,” legt de stichting uit. “Veel musea hebben zelf alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom heeft stichting Ons Museum de missie om ook kleine musea een online portaal te bieden door korte documentaires te maken. Dit online portaal heet MuseumTV.”

De docu over Schoolmuseum Ootmarsum is hier te zien. Die van Natura Docet Wonderryck Twente verschijnt binnenkort.

Er volgens nog zeventien documentaires over Overijsselse musea.

Overal te zien

De films zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Overijssel. Samen met MuseumTV zorgen de partijen, in samenwerking met de tien musea, voor exposure door het hele land, zodat van heinde en verre de musea uit Overijssel gezien zullen worden. Nu musea de deuren hebben heropend, is de hoop dat bezoekersaantallen weer gestaag toenemen.
Volg ons