Groot dagbestedingscentrum op ’t Bouwhuis opgeleverd De Twentse Zorgcentra is druk bezig met de herontwikkeling van de dagbesteding op 't Bouwhuis. (Foto: Twentse Zorgcentra)
Van de redactie | 29-09-2020
ENSCHEDE – Het grote dagbestedingscentrum van ’t Bouwhuis is bouwkundig opgeleverd.

De herontwikkelde locatie gaat uiteindelijk dagbesteding bieden aan circa 168 cliënten. In het dagbestedingscentrum zijn in totaal twintig multifunctionele lokalen ingericht; elk met bijbehorende voorzieningen zoals een pantry en sanitaire ruimte. Een feestelijke (her-)opening zal op een later tijdstip plaatsvinden.

In fases gebouwd

Na een verbouwing van zo’n anderhalf jaar is de herontwikkeling nu afgerond. De bouw is gestart op 11 maart 2019 en is gefaseerd (in drie fasen) gebeurd om de overlast voor cliënten zoveel mogelijk te minimaliseren.

Fase 1 is voor de bouwvakvakantie van 2019 al afgerond. Hier zit Grand Café TafeltjeVier. In het gedeelte van het gebouw dat in februari werd opgeleverd, bevinden zich twee dagbestedingslocaties; Zilverband en Stamvast. Zij hebben toen slechts een paar weken van hun nieuwe ruimtes kunnen genieten vanwege corona.

Nu fase 3 ook is afgerond, kunnen de medewerkers van de andere drie dagbestedingslocaties beginnen met het inrichten van hun ruimtes. Dit zijn de Maatgever, de Windgong en UniekGeluk. Vanwege corona heeft het gebruiksklaar maken van de ruimtes ook enige vertraging opgelopen. De definitieve gebruikers moeten dus nog even geduld hebben.

Nieuwe naam

De vijf teams worden, naast een nieuwe naam, ook voorzien van een duidelijker profiel waardoor De Twentse Zorgcentra beter kan uitleggen wat het aanbod is en op welke cliënt zij zich richt.

Allemaal eigen ingang

Alle teams hebben een eigen ingang om het dagbestedingscentrum te betreden. De buitenzijde van het gebouw wordt nog voorzien van de nieuwe namen, zodat voor deelnemers en bezoekers duidelijk is waar ze moeten zijn.
Volg ons