Sunte Mart'n vindt oplossingSunte Mart'n winkeltje (Foto: Maurits Olde Olthof)
Van de redactie | 21-10-2020
WIERDEN – Een Sunte Mart’n winkeltje in plaats van de traditionele jaarmarkt is dit jaar de oplossing om toch iets te kunnen organiseren.

Op vrijdag 9 oktober ging de pop-up winkel vol met streekproducten open. De Lions verkopen hun erwtensoep voor het goede doel en ook het geld dat opgehaald wordt met de weekkalender van Stichting Overleven gaat naar het goede doel. Er is en ‘verlotterieje’ en zelfgemaakte pruimenjam. 

Ontstaan

Op de eerste maandag van november werd de Sint Maartensmarkt gehouden. Op de markt werden boerderijdieren verkocht, maar dit kon niet meer. Elk jaar is er nog wel een jaarmarkt, alleen dit jaar dus niet. 

Volgend jaar

De organisatie hoopt volgend jaar weer de traditionele jaarmarkt te kunnen organiseren. De basisschoolleerlingen hebben dit jaar ook de eerste maandag van november vrij, zodat zij volgend jaar weer ook vrij zijn en zij naar de jaarmarkt kunnen. De organisatie is wel blij met de oplossing, want niets doen vonden zij geen optie, maar in verband met de maatregelen was hetzelfde als andere jaren ook geen optie. 

Bezoeken?

Netzoals Twente FM een bezoekje brengen aan de winkel? De winkel aan de Nijverdalsestraat 46 is elke vrijdag en zaterdag geopend in oktober. Vrijdags van 13.30 tot 20.00 uur en zaterdags van 09.30 tot 17.00 uur. Maandag 2 november, de eerste maandag van november, is de winkel ook geopend van 9.30 tot 17.00 uur.
Volg ons