Wierden: geen extra activiteiten SintSinterklaas en Zwarte Piet (Foto: olliebrands0 / Pixabay)
Van de redactie | 30-11-2020
WIERDEN - De gemeente Wierden doet een oproep aan verenigingen en organisaties in verband met sinterklaasvieringen. Verenigingen en organisaties die toch activiteiten rondom Sinterklaas willen houden, worden verzocht om dat te doen tijdens bestaande lessen en trainingen en geen extra activiteiten te organiseren. Hiermee worden extra reisbewegingen voorkomen. 

"Verenigingen en instanties bedenken creatieve oplossingen om ondanks het coronavirus toch aandacht te kunnen besteden aan het sinterklaasfeest. Als dit past binnen de coronamaatregelen, is dat ook toegestaan. Helaas is het aantal coronabesmettingen in Twente en ook in onze gemeente nog steeds zorgelijk hoog. Het is belangrijk dat we ons houden aan de maatregelen en niet de grenzen van de mogelijkheden opzoeken", aldus de gemeente. "Het is belangrijk om kritisch te kijken of het verstandig is een activiteit te laten plaatsvinden."

Verenigingen en organisaties die advies of afstemming willen over een initiatief, kunnen contact opnemen met het loket Bouwen en wonen van de gemeente.
Volg ons