Van der Kraan weg bij FC TwenteFC Twente (Foto: FC Twente)
Van de redactie | 29-11-2020
ENSCHEDE – Aan het eind van het seizoen verlaat algemeen Directeur Paul van der Kraan (67) FC Twente.

Hij kwam in april 2019 naar Enschede. Daarvoor was hij directeur bij FC Den Bosch en Fortuna Sittard. Van der Kraan was ook acht jaar algemeen directeur bij Vitesse en in een verder verleden bij RBC. Bij FC Twente heeft Van der Kraan een fulltime dienstverband.

Voor Van der Kraan was het een moeilijk besluit, maar wel het enig juiste ‘om de club de ruimte te geven op zoek te gaan naar een nieuwe algemeen directeur’, zo meldt de officiële website van FC Twente.

Van der Kraan heeft de pensioengerechtigde leeftijd. “Laat ik beginnen te zeggen dat het een ontzettende moeilijke keuze is geweest. FC Twente en ik wisten dat mijn aanstelling voor maximaal een paar jaar zou zijn en ik heb de pensioengerechtigde leeftijd. Ik keer niet meer terug in een fulltime functie. In de bijna twee jaar dat ik hier nu werkzaam ben, heb ik FC Twente ervaren als een hele fijne club, met keihard werkende collega’s. Collega’s die het niet bepaald gemakkelijk hebben gehad. Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van de regio. Ik ervaar dagelijks de unieke hartverwarmende steun van supporters en sponsoren. Iedereen is ontzettend betrokken. Ik ga dat straks ongetwijfeld missen.’’ 

Volgens Van der Kraan zit Twente weer in de lift. “Het is fijn dat de club sportief de stijgende lijn heeft ingezet en ik heb er alle vertrouwen in dat dat de komende jaren zal worden voortgezet. Financieel gaat het ook weer beter, ingezet met het herstructureringsplan dat samen met de geweldige steun van de Noabers, Ambassadeurs en de gemeente Enschede is gemaakt. Het is jammer dat we door de uitbraak van het coronavirus de aanvankelijk goede cijfers moeten bijstellen. Dit is echter niet alleen wat geldt voor FC Twente, dit geldt voor het hele betaald voetbal en bijna alle andere branches. Ik weet zeker dat FC Twente ook deze moeilijke tijd overleeft. Ik blijf me tot aan het eind van dit seizoen volledig inzetten voor de club, waarbij ik de hoop niet opgeef dit seizoen nog een volle Grolsch Veste mee te maken.”
Volg ons