Heracles wint niet van AZ (update)Erve Asito (Foto: Heracles Almelo)
Van de redactie | 29-11-2020

ALMELO - Heracles Almelo heeft met 1-2 van AZ Alkmaar verloren.

AZ kwam in de eerste helft in Erve Asito op voorsprong door een penalty. Deze werd vlak voor rust benut door Teun Koopmeiners. Drie minuten later werd het 0-2 voor AZ door een doelpunt van Myron Boadu. Na de rust deed Heracles pogingen het tij te keren.

Dat resulteerde in een doelpunt van Lucas Schoofs die de 1-2 maakte voor Heracles.

In de 5 minuten extra tijd werd er niet meer gescoord waardoor de einduitslag uitkwam op 1-2.

Verslag

Heracles mocht zondag op het laatst nog even hopen op een gelijkspel tegen AZ, maar de Alkmaarders gaven de voorsprong niet meer kwijt, 1-2.

Vlak voor rust sloeg AZ toe. Eerst scoorde Teun Koopmeiners vanaf de penaltystip na een wilde actie van Robin Pröpper contra Myron Boadu en vervolgens schoot Boadu de 0-2 tegen de touwen op aangeven van Koopmeiners. Voor die goals had Rai Vloet de 1-0 op zijn schoen na goed doorkoppen van Sinan Bakis, maar de topscorer van Heracles schoot voorlangs.

In de tweede helft schoten Calving Stengs en Dani de Wit op de paal namens AZ en verder hield keeper Michael Brouwer zijn doel keurig schoon. Een kwartier voor tijd kwam de spanning terug met de 1-2 van Heracles. Lucas Schoofs, ingevallen voor Tim Breukers, schoot knap raak uit een vrije trap van Teun Bijleveld. Delano Burgzorg, ingevallen voor Kasper Lunding, was nog een keer gevaarlijk, maar de 2-2 bleef uit.

Heracles staat nu op de vijftiende plek, net boven de streep, met acht punten uit tien wedstrijden. ADO Den Haag, FC Emmen en Fortuna staan onder de streep. Komende zondag wacht Heracles een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Aanvoerder Robin Pröpper stond tegen AZ ‘gewoon’ in de basis. “Ik dacht dat het goed mis was met mijn knie, maar wonder boven wonder zag mijn knie er goed uit’’, zei de verdediger die een week eerder tegen Ajax geblesseerd uitviel. Ook tegen AZ viel Pröpper uit. “Ik had wat last van de hamstrings, maar ik ben blij dat ik me weer lekker druk kan maken op het veld.’’

Pröpper vond de nederlaag tegen AZ niet kansloos. “We hadden moeite met hun spel in de eerste helft. Het is ook een uitstekende ploeg die goed verzorgd voetbal speelt. Uiteindelijk hebben we er toch een vechtwedstrijd van gemaakt. Als het iets meer mee zit, kun je er nog een resultaat uit halen.’’

Volg ons